KUNST IN OOTMARSUM

25, 26 en 27 augustus 2017

12.00-18.00 uur

Een artistiek buitengebeuren in het laatste weekend van augustus, met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een jaarlijks terugkerend evenement in het historische stadscentrum van Ootmarsum. Dit jaar met als thema: "Kunst.... om stil van te worden".  Entree gratis.

----------------------------------

KUNSTDORP SINT ANTHONIS

3 september 2017

11.00 -17.00 uur

Voor de 13e keer wordt deze jaarlijkse kunstmanifestatie gehouden op de gezellige Brink en in het Gemeentehuis van Sint Anthonis. Ongeveer 65 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen hun mooiste werken laten zien.  Entree gratis.Welkom op de website van Ria Klomp-van den Berg.

Kleuren hebben een enorme aantrekkingskracht op de mens. In kleuren kan men de hartstocht en passie van de schepper herkennen.
Kleuren vormen een belangrijk element in de schilderijen van Ria Klomp. Zij schildert herkenbare figuratie in een abstracte omgeving met altijd een bepaalde blijheid en spontaniteit. Vormen en kleuren moeten in evenwicht zijn. Vaak zijn dit vrolijke, optimistische kleuren als rood en oranje, maar tegenwoordig komen ook de mildere pastel- en aardse tinten tevoorschijn, soms met accenten van goud, zilver en brons. Uitbundigheid en verstilling wisselen elkaar af. Laag na laag wordt een schilderij opgebouwd. Door deze gelaagdheid wordt een zekere intimiteit en intensiteit zichtbaar op het doek.

Ria Klomp schildert met acrylverf op doek, waarbij ze vaak gebruik maakt van toegevoegde materialen zoals papier en zand. Sinds een aantal jaren schildert Ria vrouwengezichten, maar ook de bloemen en landschappen worden niet vergeten. Juist de afwisseling is erg fijn.
De meeste schilderijen zijn vrij werk maar Ria schildert ook in opdracht.